ADHD en acceptatie

Dat label ADHD, wat moet ik er nou precies mee… Ik ben gewoon Anne Marjon. Ik liep tegen dingen aan en ik ging ermee aan het werk. Ik kwam er niet veel verder mee, dus ik zocht verder. Uiteindelijk heb ik wel gemerkt dat meer mensen die dan uitkomen bij ADD of ADHD wel vaak tegen dezelfde dingen aanlopen. Die herkenning vind ik heel fijn! Vervolgens zie ik dat veel mensen met hoogbegaafdheid of met dyslexie of beelddenken ook tegen dezelfde dingen aanlopen. Een vriendin die juist heel strak georganiseerd is en totaal geen moeite heeft met tijd en planning loopt weer tegen andere dingen aan. Ok√©, iedereen heeft dus zijn uitdagingen en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. In die zin kan ik het label nu wel aan de kant schuiven. En toch heb ik ook gemerkt hoe prettig het is om mensen te ontmoeten die een vergelijkbare zoektocht kennen. Inmiddels weet ik dat er aan al die typische ADHD kenmerken gelukkig wel degelijk iets te doen valt waardoor ikzelf een stuk liever en duidelijker ben geworden voor mijzelf en mijn omgeving. Dit is voor mij zo waardevol geweest dat ik graag iets wil betekenen voor mensen die ook met deze zoektocht bezig zijn. Liefs, Anne Marjon

About the Author

annemarjon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *