Assertiviteit

Hoe weersta jij groepsdruk? De taart, terwijl je net zo goed bezig bent met gezond eten. De biertjes die in een veel te hoog tempo vanzelf gehaald worden, omdat je de eerste keer ja hebt gezegd. Ik had deze tekst van Brene Brown totaal niet op deze manier geïnterpreteerd, totdat ik deze afbeelding tegen kwam. Herken je het interne conflict van jouw eigen behoefte en de norm van de groep? Hoe ga jij ermee om?

Ik kies toch af en toe voor de groepsnorm, ik pas me makkelijk aan en dat vind ik regelmatig juist ook leuk en waardevol. Ik ben me er inmiddels wel bewust van en dat zorgt ervoor dat ik hier dan echt voor kies. Ik zeg ook steeds vaker nee en ervaar dat ook dat  gewaardeerd wordt. Hoe assertief ben jij of hoe bewust ben jij van jouw eigen behoefte en die van de groep?

Deel je antwoord hieronder en laten we eens kijken hoe de groep erop reageert;-)

About the Author

annemarjon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *