Over Groeidenken

20191121_121931_0000.pngDe term groeidenken heb je wellicht al eens gehoord gekoppeld aan talentontwikkeling. Op veel scholen komt hier steeds meer aandacht voor en zijn steeds meer leerkrachten hebben hier kennis over. Er wordt steeds vaker een mindsettraining ingezet bij hoogbegaafdheid. Ook bij ADHD werkt het juist heel goed om te onderzoeken waar de kracht ligt en welke hulpbronnen er beschikbaar zijn om in te zetten.  Juist als ouder of als leerkracht is het heel waardevol om bewust te zijn van jouw eigen denkpatronen en overtuigingen. De manier waarop jij kijkt, observeert, oordeelt en je gedraagt laat nog wel veel meer zien aan een kind dan wat je vertelt.  Het goede voorbeeld geven is een heel stuk makkelijker als je je eigen gedrag kunt begrijpen en aanpassen.

Hoe vaak sta je eigenlijk stil bij wat je doet en waarom? Ken je jouw waarden en weet je wat belangrijk is voor jou en waar je energie van krijgt?

Door overtuigingen die je onbewust hebt eigen gemaakt te verkennen is het mogelijk om meer grip op jouw gedachten te krijgen. Wat doe ik en hoe zijn deze overtuigingen  ontstaan? Welke overtuigingen werken heel goed voor mij en welke zijn wellicht toe aan een update?

Met behulp van oefeningen afkomstig vanuit NLP en ADHD coaching ga je voelen en ervaren waar jouw grenzen liggen en waar jij enthousiast van wordt. Je gaat voelen, ervaren en inzien waar jouw kracht ligt. Je leert hoe je zelf geluksstofjes aan kunt maken en je legt nieuwe handige verbindingen aan in je brein.

Krijg grip op jouw gedachten en groei!

Ja, ik wil meer weten en ontvang gratis een eerste brainstorm!