Over Anne Marjon

Ik ben Anne Marjon Jonker, ik help mensen meer rust in hun hoofd te krijgen.  Als ik me goed had kunnen focussen en als ik meer rust in mijn hoofd had gehad als kind, zou mijn schoolloopbaan er dan heel anders hebben uitgezien?! Vast wel. Dat hoofd vol met gedachten heeft mij behoorlijk in de weg gezeten. Ik heb geprobeerd om een verklaring te zoeken in labels en om het aan te passen met medicatie. Ik heb van alles geprobeerd om mijn brein anders te laten zijn. Gelukkig ben ik inmiddels gestopt met die strijd. Ik ben mijn handleiding gaan leren kennen en gebruiken.

Ik ervaar dat ik door deze hele strijd nu mijn passie en mijn waarde heb gevonden en dat het mij uniek maakt. Gewoon wie ik ben, met de obstakels die ik tegen ben gekomen en het vinden van het pad om de obstakels te omarmen of te overwinnen. Ik zie nu in dat ik hierdoor juist zoveel kan betekenen voor mensen die wellicht pas later in hun leven meer onrust in hun hoofd ervaren, door studie, werk, een hersenschudding of door het krijgen van kinderen bijvoorbeeld.  Wat doet de onrust in je hoofd met jouw zelfbeeld? Kun je op jezelf vertrouwen? Geloof je dat je nog weer terug kunt komen in jouw kracht? Ik geloof zeker dat het kan! 

Werkwijze
Tijdens  een coachtraject help ik je via verschillende invalshoeken aan nieuwe inzichten en tools waarmee je meer rust in je hoofd krijgt en je je beter kunt focussen. Ik werk met technieken vanuit NLP, systemisch werken, ADHD-coaching en ik maak gebruik van de theorie over  “a fixed and growth m
indset” van Carol Dweck.  Het komt er op neer dat je veel meer bent dan alleen je hoofd en je gedachten. Door je lichaam en je hoofd weer meer met elkaar te verbinden zul je merken dat er rust en focus kan ontstaan.  Hoe gaan we dat doen?!

One cup at a time

  1. Wat is je huidige situatie en wat is je gewenste situatie? Op welk gebied wil jij jouw focus leggen? Zodra we jouw coachvraag boven tafel hebben maken we een plan.
  2.  Welke breinvoorkeuren heb jij? Je wordt bewust van jouw voorkeursstijlen en krijgt inzicht in wat dit betekent voor jou.
  3. Welke interne en externe hulpbronnen heb jij tot je beschikking en hoe kun je meer doen van wat werkt voor jou? Wat kost jou energie en waar krijg je energie van?
  4. Hoe werkt leren eigenlijk? Door welke fasen ga je heen?
  5. Hoe werken jouw filters? Hoe zijn ze afgesteld? We duiken dieper in het NLP communicatiemodel. Welke herinneringen en ervaringen beïnvloeden jouw waarneming?
  6. Welke overtuigingen heb jij over jezelf? Je krijgt inzicht in overtuigingen en hoe je bepaalde belemmerende strategieën van jezelf kunt updaten. Ook leer je hoe positieve overtuigingen je al ver hebben gebracht.
  7. Waar kom je eigenlijk vandaan? Hoe heeft de plek die jij innam in jouw gezin van herkomst invloed op de huidige rol die je inneemt in een systeem. Bijvoorbeeld bij vrienden, je werk, je relatie of je gezin?
  8. Nu je dit allemaal weet, welke waarden zijn dan nu belangrijk voor je en welke tegenstrijdigheden kom je daarin tegen? We gaan kijken hoe we deze weer met elkaar kunnen verbinden.
  9. Ben jij van de details of van het grote geheel?  Hoe heeft dit invloed op jouw communicatie? 
  10. Zit je inmiddels weer voor in de bus of achterin?  Herken je de slachtofferrol en wat is jouw cirkel van invloed? Hoe pak jij de regie over jouw leven weer op? En wat is jouw volgende stap?

Yes, jij hebt jouw handleiding leren kennen en kunt weer kiezen voor rust en focus op de momenten dat jij dat nodig hebt!