Over Anne Marjon

Ik ben Anne Marjon Jonker, ik help mensen meer rust in hun hoofd te krijgen. Hoe doe ik dat dan? Ik hield vroeger erg veel van schaken en van die onmogelijke 3D puzzels waarvoor je eindeloos geduld nodig hebt. Als ik daar toch eens mijn beroep van zou kunnen maken?! Voor mij zijn de gedachten die mensen hebben en hoe ze zijn ontstaan hele boeiende puzzels. Ik vind het heel interessant om samen te puzzelen en dat ene blokje aan te reiken, waardoor je ineens weer verder kunt.  

Naast het coachen geef ik inmiddels al vijftien jaar les in het basisonderwijs. Momenteel werk ik op de montessorischool in Bilthoven.  Een vraag die mij altijd bezig heeft gehouden is: Hoe kan ik al die leerlingen zo goed mogelijk bereiken en wat is hun onderwijsbehoefte? Zoveel verschillende kinderen in een klas en zoveel verschillend gedrag waarmee ik steeds weer te maken kreeg. Ik zie altijd wel het leuke kind, maar hoe krijg ik hem of haar ook echt betrokken. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen in  gedrag en kwam toen uit bij verschillende labels: ADHD, ADD, hoogbegaafdheid, dyslexie, autisme, beelddenken. De labels geven handvatten, maar wat doet het met je zelfvertrouwen? Pas op dat jij of je kind niet het label wordt. Je bent meer dan een label!

Wil je meer  over mij weten? Lees dan nog even verder.

Het was vast niet voor niets. Eigenlijk heb ik als kind ook heel erg het gevoel gehad dat ik wellicht beter tot mijn recht was gekomen met een andere aanpak. Tijdens mijn opleiding voor ADHD- coach heb ik ook erg veel inzichten gekregen in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.  Als je naar het gedrag van een ander gaat kijken kan dat niet zonder naar je eigen gedrag te kijken. Wat een prachtige inzichten heb ik gekregen over gedrag. Elk gedrag doe je omdat het je ergens brengt en er is ook altijd de keerzijde, wat heeft dit gedrag jouw gekost? Ieder mens heeft zijn strategieën. Zelf zie je ze vanuit jouw box en zolang je ze op deze manier blijft bekijken, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Door de ogen van een ander ontdek je wat er zich nog buiten die box afspeelt en daar ontstaat dan ook de verandering. Ik kwam erachter dat ik het ontzettend leuk vind om met volwassenen te werken en zo ben ik steeds verder in het vak als coach gedoken en verder gegaan met N.L.P. en Systemisch Werken. Binnenkort volg ik een scholing over “Groepsgeluk in de klas”, hierbij wordt de theorie van systemisch werken toegepast in de klas met als resultaat meer groepsgeluk.

Ik houd er heel erg van om veel verschillende dingen naast elkaar te doen. Naast coach ben ik ook vrouw van Olivier en moeder van twee hele leuke jongens! Nu mijn jongens allebei naar school gaan, ga ik beginnen met coachen voor Cum Cura. Dit is een organisatie die begeleiding doet bij ADD, ADHD en Autisme. Ik kijk er heel erg naar uit om hier ook mijn bijdrage als ADHD- coach te mogen leveren. Verder ben ik dol op reizen, een terrasje pakken of lekker wandelen met vriendinnen, zingen, dansen, schaatsen, lezen of voor me uit staren.

Tijdens een coachtraject help ik je via verschillende invalshoeken aan nieuwe inzichten en tools waarmee je meer rust in je hoofd krijgt en je je beter kunt focussen. Ik werk met technieken vanuit NLP, systemisch werken, ADHD-coaching en ik maak gebruik van de theorie over  “a fixed and growth mindset” van Carol Dweck.  Door je lichaam en je hoofd weer meer met elkaar te verbinden zul je merken dat er rust en focus ontstaat. 

Wat werkt voor jou?!!